Bloemkoolovenschotel

 In Aardappel, Bloemkool

Dit heb je nodig:

  • 400-450 gr aardappels
  • halve ui
  • halve tl kerriepoeder
  • snufje zout en peper
  • 1 tl peterselie
  • halve tl paprikapoeder
  • 1-2 el creme fraiche
  • halve bloemkool
  • 1 paprika
  • handje geraspte kaas
  • eventueel gehakt, hamblokjes, gerookte kipreepjes

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.


Zet een pan water op voor het koken van de aardappels. Schil de aardappels en kook de aardappels circa 20 minuten. Ondertussen snijd je de bloemkool in roosjes en kook je de bloemkoolroosjes ongeveer 10 minuten (je kan de bloemkool ook meekoken met de aardappels).


Snijd de paprika en ui in stukjes. Als de aardappels gekookt zijn, snijd je ze in stukjes. Doe vervolgens de gekookte aardappels, bloemkoolroosjes, paprika en ui in een ovenschaal.


Voeg het paprikapoeder, kerriepoeder, snufje zout, snufje peper, peterselie en de crème fraiche toe. Meng alles door elkaar. Verdeel wat geraspte kaas over de ovenschotel.

 

www.lekkerensimpel.com

Recent Posts

Laat een bericht achter

0