fbpx

Bloemkoolknolselderijstamp met gekaramelliseerde prei

 In Bloemkool, Knolselderij, Prei

Dit heb je nodig:

  • ½ knolselderij
  • 1 bloemkool in roosjes
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 25g boter
  • 2 dikke preien in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt.
  • 2 tl verse tijmblaadjes plus extra voor de garnering
  • 2 el slagroom

Zo maak je het:

Breng de knolselderij in een ruime pan met gezouten water aan de kook. Voeg de laurier toe, doe na een half uur de bloemkoolroosjes erbij en kook dan nog 15 minuten tot de knolselderij zacht is en de bloemkool beetgaar. Giet alles af, verwijder de laurier en laat goed uitdampen in een vergiet.


Smelt de boter in een hapjespan. Roerbak de preiringen op hoog vuur tot ze bijna gaan bruinen. Schep de knoflook en de tijmblaadjes erdoor en fruit 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.


Stamp de knolselderij en de bloemkool in een kom tot een grove puree en schep de preiringen erdoor (bewaar enkele mooie om te garneren). Spatel op het laatst de room erdoor tot het een smeuïge stamppot is.


Breng op smaak met zout en peper en garneer met tijm en de achtergehouden preiringen.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0