Bloemkool uit de oven

 In Bloemkool

Dit heb je nodig:

  • 3 uien
  • Olijfolie
  • 6 ansjovisfilets in olie
  • 6 tenen knoflook
  • 6 grote groene olijven (met pit)
  • 500 ml witte wijn
  • Naar keuze: 1 plukje saffraan
  • 1 grote bloemkool met blad

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Pel de uien en snijd ze in vieren, trek de rokken los en doe deze in een ovenbestendige diepe pan van 20 cm op matig hoog vuur. Voeg 1 el olijfolie en de ansjovis toe en bak ze onder regelmatig roeren terwijl je de knoflook pelt en in plakjes snijdt.


Kneus de olijven, maar laat de pit erin zitten en roer ze met de knoflook door de ui. Blijf 2 minuten roeren, giet de wijn erbij en voeg naar wens de saffraan toe.


Snijdt de onderkant van de bloemkool en maak met een scherp mes voorzichtig een diep kruis in de steel. Verwijder alleen de verlepte buitenste bladeren, laat de rest zitten.


Zet de bloemkool op de steel in de pan er sprenkel er 1 el olie over. Schep een lepel van de ui en het kookvocht over de bloemkool, breng aan de kook en zet de pan 1 uur en 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool gaar is (prik er met een scherp mes in om te checken).


Bedruip hem tijdens het bakken 2 keer met kookvocht.


Til de bloemkool voorzichtig uit de pan, zet hem op een schaal, schep de, olijven en wat van het  zachte ui, olijven en wat van het zalige kookvocht erover en snijd hem in plakken.


Enjoy!

 

Delicious september 2018

Recent Posts

Laat een bericht achter

0