fbpx

Bietensalade met sinaasappel

 In Bieten, Sinaasappel

Dit heb je nodig:

  • 2 rode bieten
  • 2 gele bieten
  • 2 chiogga bieten
  • 2 sinaasappels
  • 60 gr zachte geitenkaas
  • Handje walnoten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog. Neem 6 velletjes aluminium folie. Leg op elk velletje een biet. Besprenkel elk bietje met een beetje olijfolie en breng het op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven. Laat de bieten gedurende een uur gaar roosteren.


Laat de bieten vervolgens iets afkoelen. Stroop dan het velletje eraf met je vingers, dit gaat heel gemakkelijk als ze nog iets warm zijn. Laat de bieten afkoelen en snijd ze in partjes. Leg ze in een schaal.


Neem 2 sinaasappelen en snijd de kapjes en de schil er af. Zet je mes tussen de vliezen en snijd de partjes er tussen uit. Vang het sap tussentijds op en knijp de overgebleven vliezen uit, dit wordt de basis van je dressing. Voeg een scheutje olijfolie bij het sinaasappelsap en breng de dressing op smaak met peper en zout. Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en sprenkel de dressing eroverheen.


Verkruimel de geitenkaas over de bietensalade en garneer het geheel met walnoten.

 

BRON:             WWW.uitpaulineskeuken.nl

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0