Bietenbonen salade met bosui

 In Bieten, Bonen, Bosui, Salade

Dit heb je nodig:

  • 1 kg bieten (gewassen, met schil)
  • 225g sperziebonen, beetgaar
  • 4 bosuitjes in ringen
  • Handjevol bladpeterselie, grofgehakt
  • 1 eetl. Sesamzaadjes

Voor de dressing:

  • 2 eetl. (witte) miso, vervang evt door 1 eetl. Mosterd maar dat smaakt wel anders.
  • Sap van 1 citroen
  • Geraspte schil van ½ citroen
  • ½ teentje knoflook, fijngeraspt
  • 1 vingerkootje gember, fijn geraspt
  • 3-4 eetl olijfolie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Wrijf de bieten in met wat olijfolie, doe ze in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Schuif ze in de oven en pof ze (dan is de biet lekkerder dan gekookt want alle smaak blijft erin) in 1 tot 3 uur gaar, afhankelijk van de grootte. Als een mesjes er moeiteloos doorheen glijdt zijn ze gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.


Wrijf de schil eraf. Verpletter ze onder uw handpalm tot grove stukken.


Maak de dressing door de ingrediënten in een wijde kom te mengen. Schep alle overige ingrediënten erdoor, laat 15 minuten inwerken en dien op.


Lekker bij een visje of een gebraden kip.

 

Bron: Yvette van Boven

Recent Posts

Laat een bericht achter

0