fbpx

Biersoep met mosterd

 In Aardappel, Uien

Dit heb je nodig:

  • 2 el boter
  • 4 uien in grove stukken
  • 1 flesje lokaal bier
  • 1 kg aardapppelen, geschild, in grove stukken
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 l groente- of kippenbouillon
  • ½ theel. Mosterdpoeder
  • 4 el parmezaanse kaas
  • 300g plakjes cheddar (smeltkaas)

Zo maak je het klaar:

Verhit de boter in een grote soeppan en fruit hierin de ui tot hij licht gekaramelliseerd is. Blus af met de pils en voeg de aardappelen en bleekselderij toe. Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten koken op hoog vuur.


Zet het vuur laag. Voeg mosterdpoeder, parmezaanse kaas en cheddar toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.


Haal de pan van het vuur. Pureer de soep tot een glad geheel en zeef hem voor een fluweelzacht effect.

 

Serveer met bosui en een paar druppels tabasco.

 

Bron: de soepbijbel

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0