Bananenbrood op 3 manieren

 In Banaan

Dit heb je nodig:

Versie 1 – alle remmen los:

  • 200gr bloem
  • 2tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1tl kaneel
  • 2 eieren
  • 150gr rietsuiker of oerzoet
  • 25gr zachte roomboter
  • 2el melk (ook lekker met karnemelk)
  • 3 overrijpe bananen, geprakt

Versie 2 – zonder suiker:

Alle ingrediënten van versie 1, maar dan zonder de suiker en roomboter. Het brood wordt dan licht zoet door de bananen en wat steviger.


Versie 3 – gezonder:

  • 50gr amandelmeel
  • 100gr speltmeel
  • 1,5tl bakpoeder
  • 1tl baking soda
  • snufje zout
  • 1tl kaneel
  • 3 eieren
  • 2el amandelmelk
  • 2tl citroensap
  • 3 overrijpe bananen, geprakt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in.


Voor alle versies geldt: roer eerst de droge ingrediënten door elkaar. In een andere kom klop je de eieren los met de andere natte ingrediënten, als laatste de geprakte bananen. Daarna spatel je rustig de droge ingrediënten erdoor totdat alles goed gemengd is. Schenk het beslag in de cakevorm en zet deze in de oven. Je bananenbrood heeft 35-45 minuten nodig om gaar te worden. Steek een satéprikker in het midden van het brood, als deze er droog uitkomt is het brood klaar.


Verpak je brood in aluminiumfolie en dan kun je het prima een aantal dagen bewaren.

 

www. Francescakookt.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0