Avocado-waterkers-komkommersoep

 In Avocado, Komkommer, Recepten, Soep, Waterkers

Dit heb je nodig:

  • 2 komkommers, geschild en in stukken
  • 2 sjalotten
  • 2 rijpe avocado (of 1 grote)
  • 150g waterkers, grof gesneden
  • 1 citroen (sap)

Zo maak je het klaar:

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot glazig. Voeg de stukken komkommer en 1,2l water toe en breng aan de kook.


Draai het vuur laag en laat zachtjes 10 min koken. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Houd de helft en een paar mooie blaadjes waterkers apart. Doe de rest van de avocado en waterkers in de pan, breng alles opnieuw aan de kook en laat nog 1 min koken.


Pureer de soep glad en maak hem op smaak met zout, peper en een drupje citroensap. Serveer warm of koud. Garneer met de achtergehouden, in blokjes gesneden avocado en een blaadje waterkers.

 

‘Bron: Janneke Vreugdenhil – kookboek voor groentegekken’

Recent Posts

Laat een bericht achter

0