Auberginesoep

 In Aubergine, Soep

Dit heb je nodig:

• 3 aubergines
• olijfolie
• 1 ui, in ringen
• 2 tenen knoflook, gehakt
• 1 tl ras el hanout
• 700 ml lamsbouillon
• sap van 1 citroen
• 2 lente-uitjes, in ringen
• geroosterde amandelen

Zo maak je het:

Prik gaatjes in de aubergines , gril ze 30 minuten onder een matig hete grill, tot het vel zwart en het vlees zacht is. Keer regelmatig. Zet apart.


Verhit olie in een pan en bak de ui op matig vuur zacht. Voeg de knoflook toe , bak 2 minuten mee. Voeg ras el hanout toe. Snijd de aubergines open, schraap het vruchtvlees in de pan. Voeg bouillon en citroensap toe.


Laat 20 minuten zacht koken, roer nu en dan. Pureer in een blender. Verdeel over kommen, bestrooi met de lente-uitjes en amandelen.
Serveer met knapperig brood.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0