Aubergine met groene asperges

 In Asperges, Aubergine, Recepten, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 2 aubergine
  • 700g groene asperges
  • 150g cherry tomaatjes
  • 2-3 el yoghurt of kwark, of iets in die trend
  • 2tl Ras el Hanout (green gipsy) of paprikapoeder
  • (event.: Parmezaanse kaas)

Zo maak je het klaar:

Snijd de aubergine in dunne plakken in de lengte. Bestrijk ze met wat olie en strooi de kruiden erover. Grill de aubergines totdat je van die grillstrepen ziet die je ook altijd in tijdschriften ziet. Heb je niet zo’n pan dan gewoon in een koekenpan.


Meng de pesto met de yoghurt en smeer dit mengsel op 1 kant van de plakken aubergine. Snijd een 2 cm van de onderkant v/d asperges en kook deze gaar,  ( tot je er met een vork doorheen prikt).


Rol in een ovenschaal de asperges, , event. parmezaanse kaas, om de aubergine. Wat gehalveerde tomaatjes ‘on the side’ besprenkel dit met een beetje olie en voor een kleine 10 min. In de oven op  200 graden. Even in de gaten houden😊


Je kan hier van alles naast serveren. Eigenlijk gewoon wat je lekker vindt….

 

Tip:

Zoete aardappelfrietjes – gebakken krieltjes – rijst – pasta (met een tomatensausje

Recent Posts

Laat een bericht achter

0