fbpx

Asperges met aardbeien en blauwe bessen

 In Aardbeien, Asperges

Dit heb je nodig:

  • 300g witte asperges, geschild
  • 100g suiker
  • 1 vanillestokje of wat vanillesuiker
  • 50 ml witte wijn
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 eetl basilicum, gehakt
  • 250g aardbeien (gehalveerd)
  • 100g blauwe bessen
  • 2 eetl. pistachte noten, grofgehakt
  • 125 ml creme fraiche

Zo maak je het:

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en kook ze in circa 10 minuten in water met 1 eetlepel suiker.


Giet af, spoel er koud water over en laat de asperges goed uitlekken. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en voeg dit met de wijn en de rest van de suiker toe aan het limoensap. Kook zachtjes in tot een siroop en laat iets afkoelen.


Schep de siroop met de basilicum door de asperges en meng met de aardbeien en blauwe bessen. Verdeel dit mengsel over 4 glazen of coupes. Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de crame fraiche over de glazen en bestrooi met de pistachenoten

Recent Posts

Laat een bericht achter

0