Aspergeplaattaart

 In Asperges

Dit heb je nodig:

  • 500 g witte asperges
  • 1 snufje zout
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 250 g crème fraîche
  • 60 g grana pardano
  • 1 snufje peper
  • 75 g prosciutto di parma
  • 3 el basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie extra vierge

Zo maak je het:

Verwijder ca. 3 cm van de onderkant van de asperges en kook ze in water met een snufje zout in ca. 15 min. gaar.


Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de deegplakjes iets overlappend op een bakplaat. Druk de naden aan. Vouw de rand 1 cm om.


Meng de crème fraîche met de kaas. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strijk de kaasroom over de deegbodem, laat de rand vrij. Laat de asperges goed uitlekken en leg ze op de room.


Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Leg de taart op een schaal.


Halveer eventueel de plakken ham en verdeel ze over de taart. Bestrooi met de basilicumblaadjes en besprenkel met olijfolie en peper naar smaak.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0