Appetijtelijke ananas met fijngestampte muntsuiker

 In Ananas, Munt

Dit heb je nodig:

  • 1 rijpe ananas,
  • naar keuze biologische yoghurt om mee te serveren,
  • 4 volle eetlepels kristalsuiker,
  • 1 handvol verse munt

Zo maak je het:

Snijd  de boven  en de onderkant eraf, schil hem met een mes en verwijder alle zwarte stukjes.


Snijd de ananas vervolgens in kwarten en haal de kern eruit. Snijd  de kwarten in de lengte in zo dun mogelijke plakjes. Leg die in 1 of 2 lagen op een bord  en zet ze even opzij ( niet in de koelkast).


Zet het bord op tafel samen met een bak yoghurt die men kan doorgeven. Zet daarna een vijzel met suiker neer. Doe de munt bij de suiker en stamp het in 1 minuut door elkaar totdat je groene korrels hebt.


Het gaat heerlijk ruiken. Strooi de muntsuiker over de ananas en eten maar.

 

Bron: Jamie Oliver, The Naked Chef

Recent Posts

Laat een bericht achter

0