Appeltjes en blauwe bessen

 In Appel

Dit heb je nodig:

  • 4 friszure appels, heel en geschild
  • Sap van ½ citroen
  • 1 handvol blauwe bessen
  • ½ theel gemalen kardemon
  • 1 theel vanille extract
  • 1 glas appelsap
  • 5 eetl. Suiker
  • 4 eetl. Amandelmeel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Hol de appels uit met een appelboor, maak het gat iets wijder met een mesje. Besprenkel de appels met citroensap en zet ze in een ovenschaaltje. Meng alle andere ingrediënten (m.u.v. het sap) met elkaar en vul de holten in de appels ermee.


Tast de vulling hoog op wanneer u nog wat mengsel over heeft. Giet het sap om de appels heen en schuif voorzichtig in de oven. Bak zo een 35 minuten of tot de appels gaar zijn. Schep halverwege de baktijd de saus uit de schaal nog een keer of wat over de appels uit.


Serveer ze zo, met ijs, zure room of yoghurt.

 

Bron: Yvette van Boven.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0