fbpx

Andijviesoep

 In Aardappel, Andijvie, Soep

Dit heb je nodig:

  • 200 gram kruimige aardappelen;
  • 1 kleine ui;
  • 500 gram andijvie;
  • 750 milliliter water;
  • 1 groentebouillonblokje;
  • 100 milliliter room;
  • 1 rookworst;
  • Boter om te bakken.

Zo maak je het:

Zoals gezegd is andijviesoep met rookworst erg gemakkelijk te maken. Hak als eerste de ui fijn op een snijplank. Snijd tevens de aardappels in kleine blokjes. Pak er nu een soeppan bij en verhit deze met een beetje boter op het fornuis.


Voeg hier de ui en de blokjes aardappel aan toe. Na een aantal minuten kun je ook de andijvie toevoegen aan de pan. Giet het water er vervolgens bij en breng het geheel aan de kook.


Het bouillonblokje kun je nu laten oplossen in het water. Kook het geheel nog zo’n tien minuten totdat de aardappeltjes lekker zacht zijn.


Je kunt de ingrediënten nu fijnstampen met een staafmixer. Voeg hier room aan toe en roer het er goed doorheen. Je kunt naar smaak nog een beetje zout en peper toevoegen aan het geheel.


Verwarm tot slot nog de rookworst en snij deze in blokjes. Je kunt het eventueel bij de soep in plaatsen, omdat het dan ook lekker warm wordt.


Variatie:
Als je wilt kun je ook nog een beetje variëren met dit recept. Je kunt de rookworst namelijk vervangen voor gebakken spek. Dat is ook erg lekker en zeker de moeite waard om te proberen!

 

Bron: www.tipsvanoma.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0