fbpx

Andijvie-ovenschotel

 In Aardappel, Andijvie

Dit heb je nodig:

  • 1 kg aardappelen
  • 1 grote krop andijvie
  • 150 gr geraspte pittige kaas
  • 4 eieren
  • boter om in te vetten en een paar klontjes extra
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 C. Vet een ovenschaal in met boter. Schil de aardappelen, snijd ze in plakken en laat ze 5 minuten koken en giet af.


Was de andijvie en snijd ze in repen. Blancheer de andijvie in kokend water, giet ze af en laat ze uitlekken. Klop de eieren los met 50 gram geraspte kaas en schep dit door de andijvie. Breng het geheel op smaak met zout en peper.


Leg de aardappelplakken in de ovenschaal en verdeel het andijvie-eimengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en verdeel er wat klontjes boter over.


Zet de schotel ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0