fbpx

Ananas-carpaccio

 In Munt

Dit heb je nodig:

  • 1 bos verse munt ( 30g)
  • 1 rijpe ananas
  • 100g blauwe bessen
  • 4 el Griekse kokosyoghurt
  • 1 limoen

Zo maak je het:

Pluk de muntblaadjes. Houd een paar mooie, kleine blaadjes apart en doe de rest in een vijzel. Wrijf de blaadjes tot een pasta en werk er 1 of 2 eetlepels extra vergine olijfolie door om er een muntolie van te maken.


Snijd de kroon en de onderkant van de ananas. Zet hem rechtop en verwijder de stekelige schil. Snijd de vrucht in de lengte in flinterdunne plakjes. Leg de plakjes op een grote schaal of verdeel ze over individuele borden.
Neem de tijd om alle blauwe bessen doormidden te snijden en strooi ze over de plakjes ananas.


Marmer de yoghurt met een scheutje van de muntolie (bewaar de rest voor een ander recept) en schep kloddertjes op het fruit. Rasp uit de hoogte de limoenschil erover en besprenkel met het sap.


Snijd de apart gehouden muntblaadjes in dunne reepjes, strooi ze over het fruit en besprenkel met een paar druppeltjes extra vergine olijfolie.

 

Bron: Jamie Oliver, 5 ingrediënten.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0