fbpx

Aardperensoep

 In Aardappel, Gember, Peren, Soep

Dit heb je nodig:

  • 500g aardperen
  • 1 flinke teen knoflook
  • 3 plakjes gemberwortel
  • 8 liter sterke kruidenbouillon
  • Mooie olijfolie om te druppelen
  • Zwarte peper
  • Flinke scheut slagroom
  • 2 eetlepels blanke amandelen.

Zo maak je het:

Borstel de aardperen schoon en snijd ze in stukken. Pel de teen knoflook en halveer deze. Schil de plakjes gemberwortel en hak ze grof. Breng de stukken aardpeer met de knoflook en de gember aan de kook in de bouillon.


Laat een klein half uur goed gaar koken. Pureer de soep en breng op smaak met de versgemalen peper en de slagroom. Rooster de amandelen intussen in een droge koekenpan. Laat ze uitdampen en hak ze grof.


Strooi over de soep en druppel er olijfolie om heen. Bestrooi met extra versgemalen peper of met een kruidenmengsel naar keuze. Bijvorbeeld za’atar dat in blikjes te koop is.

 

Bron: koken met Janny


Ik zou de aardperen WEL schillen, ik vind hem met schil een redelijk bittere nasmaak hebben. Marielle

Recent Posts

Laat een bericht achter

0