fbpx

aardperensoep met paddenstoelen en pastinaak

 In Aardperen, Champignons, Pastinaak

Dit heb je nodig:

1 kg aardperen, geschild en in gelijke stukken

2 sjalotten, gesnipperd

200 ml witte wijn

800 ml kippen- of groentebouillon

125 ml slagroom

1 pastinaak, in schijfjes

klontje roomboter

1 teentje knoflook, geperst

150 gr gemengde paddenstoelen, in reepjes

paar takjes tijm

Zo maak je het:

Verwarm wat olie in de pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de aardperen toe en bak even mee. Blus af met de witte wijn. Laat het iets inkoken en voeg dan de bouillon toe. Laat 20 minuten op laag vuur sudderen totdat de aardpeer gaar is. Pureer de soep met een stafmixer tot een gladde soep, voeg de room bij en breng op smaak met peper en zout.

Smelt wat boter in een koekenpan en voeg de pastinaak en tijm toe. Bak even aan en voeg dan de paddenstoelen en knoflook toe. Bak mee. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in een kom en lepel er wat van de pastinaak en paddenstoelen op.

www.cuisinevansabine

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0