fbpx

Aardappeltortilla

 In Aardappel

Dit heb je nodig:

  • 600 gr. Vastkokende aardappelen in dunne plakjes;
  • 1 Ui, gesnipperd;
  • 2 Teentjes knoflook, geperst;
  • 7 Eieren;
  • Peper/Zout/Chilipoeder/Nootmuskaat
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en verwarm hierin je aardappelschijfjes, knoflook en je ui,breng op smaak met wat peper en zout (niet te overdreven want de eiermengsel brengen we ook op smaak) en evt. wat chilipoeder of paprikapoeder, voor ca. 20 min. Laat het niet bruin worden, dus niet op een hoog vuur, maar lekker rustig aan.


Klop je eieren los en breng ook op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.


In je eimengsel voorzichtig je aardappelen en ui scheppen en vervolgens mengen, het teveel aan olie in je pan verwijderen, ongeveer 1 eetlepel overhouden.


Giet je ei/aardappel/ui mengsel terug in je koekenpan en zet dit op een laag vuurtje. Bak dit ca. 25 min. totdat je geen vloeibaar eimengsel meer aan de bovenkant hebt. Draai je tortilla dan voorzichtig om d.m.v. een bord of een deksel en bak dan nog ca. 5 min.


Voor je je tortilla in punten snijd, het liefst eventjes 10 min. laten rusten.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0