fbpx

Aardappelsoep van zoete aardappel

 In Zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • Olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 500g zoete aardappelen, in stukken
  • 1 bouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • Sap van 2 limoenen

Zo maak je het:

Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.


Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de aardappelsoep op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0