recept voor een herfstweekend: aardappel-paprikasoep

Door Marielle van Overveld in Recepten op 28 september, 2017 - No comments

Afgelopen week stond dit recept in BN De Stem en ik had meteen het idee om deze soep voor het komend weekend in de winkel te maken. Lekker zoet en vol prachtige (herfst-) kleuren.

Met aardappelen uit de klei van Willemstad en paprika’s uit Hoeven nog eens lekker lokaal ook!!

Ingrediënten:

 

  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 4 paprika’s
  • 2 grote aardappels
  • Olijfolie
  • Zout, peper
  • 1 eet. Tomatenpuree
  • 2 theel. Paprikapoeder
  • 1, 5 liter bouillon (kip of groente)

 

Bereiding:

 

Pel en snipper de ui, schrap de winterwortel, snijd die in plakjes en dan in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de paprika’s in repen. Schil de aardappels, snijd ze in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en wortel zacht. Voeg de knoflook en paprika toe, roer onophoudelijk en voeg een minuut later de aardappelblokjes toe.

Bestrooi met zout en peper en roer de tomatenpuree erdoor. Fruit circa 1 minuut mee, voeg het paprikapoeder toe, eventueel met een druppeltje extra olie. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat met een deksel op de pan 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en verwarm zo nodig opnieuw.

tip:

Serveer de soep met croutons en wat verse kruiden en blokjes fete, of bedruppel de soep voor het serveren met wat olijfolie.

Bron: koken met Janny

 

HET LAATSTE NIEUWS