fbpx

Aardappel-appelsoep

 In Aardappel, Appel, Recepten

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 2 appels
  • 350 g aardappels
  • 700 ml groentenbouillon
  • 150 ml room
  • 1 1/2 snee volkorenbrood
  • 40 g pompoenpitten

Zo maak je het:

Schil en snijd de ui,  1 appel en de aardappels. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan   en bak de ui, aardappel en appel glazig. Voeg de groentebouillon toe en breng op smaak  met de marjolein, wat zout en peper. Dek af met een deksel en laat zo’n 20 minuten sudderen.


Klop ondertussen de helft van de room stijf en snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Snijd het brood in kleine stukjes. Rooster de pompoenpitten in een pan en laat afkoelen.


Doe 1 eetlepel boter in een pan en bak het brood tot de stukjes krokant zijn. Laat afkoelen. Doe een halve eetlepel boter in een pan en bak de appel. Voeg de overgebleven room aan de bouillon toe en pureer de soep.


Serveer de soep in kommen met een dot opgeklopte room , de appelplakjes, de croutons en de geroosterde pompoenpitten.

bron: Libelle

Recent Posts

Laat een bericht achter

0