aardappel-andijvietaart, met gehakt en parmezaanse kaas.

Door Marielle van Overveld in Recepten op 06 september, 2017 - No comments

Ingrediënten:

–  500 gram aardappelen
– 150 gram gesneden andijvie
– 6 eieren
– 350 gram gehakt
– 100 gram Parmezaanse kaas

Bereiden:

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en rul het gehakt met een flinke snuf peper en zout goudbruin.
– Klop de eieren los in een kom, voeg wat peper en zout toe.
– Schil en rasp de aardappels. Rasp de Parmezaanse kaas.
– Doe de aardappelrasp, het gehakt en de helft van de kaas bij het ei-mengsel. Roer door elkaar. Voeg dan de andijvie toe en roer weer goed door elkaar. Is het mengsel ‘te droog’? Voeg een extra eitje toe.
– Schep het mengsel in een met bakpapier beklede taartvorm en strooi de rest van de Parmezaanse kaas er over.
– Bekleed de taart met aluminiumfolie en bak de taart 40 minuten in de oven.
– Haal dan het folie van de taart en bak nog 15 minuten voor een mooi goudbruine korst. Zet de oven eventueel op de hoogste stand. Let op: dit is afhankelijk per oven. Net als de baktijden. Blijf dus vooral het laatste gedeelte bij je oven en houd in de gaten of je taart niet aanbrandt!

Groententip: lekker met een groene salade met bijvoorbeeld een mosterdvinaigrette.

bron: www.chickslovefood.nl

HET LAATSTE NIEUWS